c
A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський дитячий будинок-інтернат

Прогулянка – час яскравих вражень, активності та пізнання

Дата: 13.09.2024 08:48
Кількість переглядів: 54

Фото без описуХоч літо вже закінчилося, та осінь продовжує радувати майже літньою погодою, якою варто насолоджуватися кожного дня.

Днями вихованці дитячого будинку-інтернату разом з вихователями здійснили декілька прогулянок до парку, скверу, ігрового майданчику та зеленої зони неподалік закладу. Цього разу повсякденну прогулянку на свіжому повітрі провели незвично, за межами території будинку-інтернату, що перетворило її на яскраву подію дня.

На прогулянці вихованці смакували морозиво та інші смаколики, розважалися на ігровому майданчику, каталися на гойдалках, грали в ігри, відпочивали у парку, багато спілкувалися і сміялися.

Прогулянки позитивно впливають на морально-емоційне благополуччя і розвиток дитини та є оптимальним часом для всебічного гармонійного їх розвитку. Тому окрім розважального характеру, прогулянки були також пізнавальними і корисними.

Вихованці спілкувалися та вивчали навколишню природу, спостерігали сезонні зміни та особливості рослинного світу, милувалися мальовничою природою навколо них. Це дає змогу формувати у дітей уявлення про явища природи, знайомити їх з природними об'єктами навколишнього світу та збагачувати свої знання.

Спілкування з людьми на вулиці, один з одним і з вихователем в інший, більш незвичній обстановці, дає вихованцю певний соціальний досвід, особистісний розвиток, можливість відчути себе учасником життя та впливає на формування у дитини загальної культури.

Помірні фізичні навантаження, сонячні та повітряні ванни, які отримують діти під час прогулянок, покращують стан здоров'я дітей, позитивно впливають на їх розвиток, підвищують опірність організму до несприятливих впливів зовнішнього середовища і тому є важливим та доступним засобом зміцнення фізичного та психічного здоров'я людини. Щоденно вихованці дитячого будинку-інтернату проводять час на свіжому повітрі, відвідують ігрові майданчики на території закладу. Також влітку були організовані виїзди вихованців на ставок, де вони приємно проводили час купаючись у водоймі та засмагаючи під сонцем. Після активно проведеного дня на свіжому повітрі витрачається багато сил, а тому здоровий і повноцінний сон вихованцям забезпечено.

Такі прогулянки особливо цікаві та дуже подобаються вихованцям. Вони завжди проходять із задоволенням, радісним настроєм, купою позитивних емоцій, якими вони активно діляться з усіма оточуючими їх людьми.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень