c
A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський дитячий будинок-інтернат

Відділення денного перебування

Дата: 04.09.2024 14:11
Кількість переглядів: 26

Фото без описуУ Знам'янському дитячому будинку-інтернаті діє відділення денного перебування для  дітей з інвалідністю (далі – Відділення).

 До Відділення зараховуються діти віком від 4 до 18 років з фізичними та (або) розумовими вадами розвитку, які отримали статус дитини з інвалідністю (далі – діти з інвалідністю), за наявності відповідних медичних висновків.

Зарахування здійснюється згідно з путівкою, виданою департаментом соціального захисту населення Кіровоградської обласної військової адміністрації на підставі:

  • заяви батьків або законних представників дитини з інвалідністю;
  • копії паспортів батьків дитини з інвалідністю (для дітей, в яких є батьки);
  • документа, що посвідчує особу, або свідоцтва про народження для осіб, які не досягли 16-річного віку;
  • реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (за наявності);
  • висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи;
  • індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю за формою, затвердженою МОЗ;
  • копії рішень органів опіки та піклування про встановлення опіки (піклування) над дітьми з інвалідністю, які цього потребують (за наявності);
  • довідки про склад сім'ї (за наявності);
  • виписки з історії розвитку дитини (облікова форма № 112/о "Історія розвитку дитини", затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 27 грудня 1999 року № 302);
  • трьох фотокарток розміром 3 х 4 см;
  • медичної довідки про епідоточення та відсутність протипоказань щодо відвідування Відділення. Довідка дійсна протягом 3 днів від дати видачі.

 

Відділення забезпечує:

- реалізацію завдань, визначених Законом України "Про соціальні послуги"Державним стандартом денного догляду, затвердженим наказом Міністерства соціальної політики України від 30 липня 2013 року № 452, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09 серпня 2013 року за № 1363/23895, та іншими нормативно-правовими актами щодо забезпечення прав дітей з інвалідністю на отримання соціальних послуг;

-  визначення індивідуальних потреб дітей з інвалідністю;

- безпечні та належні умови для денного перебування дітей з інвалідністю та надання соціальної послуги денного догляду дітям з інвалідністю;

-  спостереження за станом здоров'я;

-  харчування дітей з інвалідністю;

- здійснення допомоги у самообслуговуванні дітей з інвалідністю (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, приймання ліків, годування тощо);

- формування та підтримку навичок самообслуговування;

- надання реабілітаційних послуг відповідно до індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю в рамках відповідної діяльності установи;

-  проведення культурно-масових заходів.

За дитиною зберігається місце у Відділенні у разі її хвороби, карантину, відпустки батьків або законних представників, але не більше ніж на 75 днів.

 Протипоказаннями для зарахування дітей з інвалідністю до Відділення є:

  • гострі інфекційні захворювання;
  • захворювання в гострій формі;
  • інфекційні хвороби очей і шкіри;
  • туберкульоз (активні форми);
  • тяжкі органічні психічні розлади, шизофренія, шизотипові і маячні розлади, психопатоподібні порушення поведінки (з агресивними тенденціями), імбецильність помірно виражена та виражена, ідіотія;
  • епілепсія з частими генералізованими судомними нападами;
  • активний сифіліс;
  • гострі захворювання центральної нервової системи;
  • бацилоносійство;
  • інші захворювання, які потребують стаціонарного лікування.

Групи у Відділенні комплектуються за віковими (одновіковими, різновіковими) ознаками та з урахуванням стану здоров’я.

У Відділенні забезпечується збалансоване харчування дітей, необхідне для їхнього нормального росту і розвитку, за нормами, затвердженими постановами Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року № 324 "Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики"від 20 жовтня 2010 року № 953 "Про встановлення норм харчування на підприємствах, в організаціях та установах сфери управління Міністерства праці та соціальної політики".

Для дітей, які перебувають у Відділенні менше шести годин, організація харчування, його форми і кратність визначаються за домовленістю з батьками або законними представниками.

За бажанням батьків або законних представників дитина з інвалідністю може перебувати у Відділенні повний або неповний день.

Медичне обслуговування дітей у Відділенні здійснюється медичними працівниками, які входять до штату, і передбачає проведення обов'язкових медичних оглядів при прийнятті до Відділення та вибутті з Відділення, надання невідкладної медичної допомоги на догоспітальному етапі, організацію заходів для госпіталізації (у разі показань) та інформування про це батьків або законних представників дітей.

Діти з інвалідністю, які перебувають у Відділенні, забезпечуються постільною білизною, м'яким і твердим інвентарем та столовим посудом згідно з Орієнтовними нормами забезпечення м’яким та твердим інвентарем у відділенні денного догляду для дітей-інвалідів  харчуванням, у тому числі й дієтичним, з урахуванням віку і стану здоров'я.

Забезпечення надання соціальної послуги денного догляду у Відділенні здійснюється щоденно за винятком вихідних та святкових днів.

Забезпечення заходів соціальної послуги денного догляду дітей з інвалідністю здійснюється згідно з індивідуальним планом надання соціальної послуги.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень