c
A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський дитячий будинок-інтернат

Тренінгова кухня

Дата: 14.08.2024 14:00
Кількість переглядів: 36

Фото без описуЗнам'янський дитячий будинок-інтернат ІІ-ІІІ-ІV профілю протягом багатьох років співпрацює з фондом "Крок вперед", керівником якого є Марта Стецик та координатором фонду – Мар’яна Воронович. У 2019 році вони виграли грант Австралійського посольства та відкрили дві тренінгові кухні в дитячому будинку-інтернаті, які забезпечили сучасними меблями, двома пральними машинами, двома посудомийними машинами та всім необхідним сучасним та якісним обладнанням з метою розвитку навичок побутового самообслуговування, соціальної реабілітації та соціальної поведінки вихованців дитячого будинку.

Діяльність вихованців в тренінговій кухні дуже різноманітна і цікава: різновиди українських національних страв та технологія їх приготування, робота з тістом, формування тіста, виготовлення плоских фігур, тварин, рослин з тіста, прикрашення готових фігур, їх значення та різномаїття, живильна цінність борошняних виробів, готування салатів з овочів, фруктів та інше. 

Вихованців навчають способам обробки овочевих, м’ясних, рибних продуктів, послідовності готування блюд, режимів варіння перших страв, способів готування компотів, киселів із плодів і ягід (сушених або консервованих). Вивчають умови зберігання та реалізації готових продуктів.

В свої роботі дотримуються правил безпеки праці в організації робочого місця, санітарії та гігієни.

Вихованці з великим бажанням вчаться кулінарним справам, радіють від результату, який отримують: гарних смакових якостей, естетичного вигляду. Із задоволенням святкують дні народження.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень