c
A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський дитячий будинок-інтернат

Спеціальна Олімпіада України

Дата: 18.06.2024 15:08
Кількість переглядів: 100

Фото без опису          16 червня 2024 року до будинку-інтернату завітала Спеціальна Олімпіада України (СОУ) - громадська спортивна організація, яка розвиває спорт для людей з відхиленнями у розумовому розвитку. Її представили виконавчий директор СОУ Підварко Андрій Анатолійович, директор спортивних програм  СОУ Гончаренко Євген Володимирович та заступник директора Житомирського обласного підрозділу СОУ Пінчук Віталій Володимирович.

           Гості презентували вихованцям та підопічним спеціальну "Тренувальну програму рухової активності". Дана програма рухової активності  – педагогічна, а не медична. Це означає, що вона є засобом формування у дитини тих навичок та умінь, які вона готова сприйняти, а не засобом лікування, програма дозволяє продемонструвати свої особисті досягнення в окремих вправах.

        Перед початком занять медичні сестри з лікувальної фізкультури Кладницька Ірина  та Степанюк Світлана провели з дітьми руханку, для того, аби підготуватись до виконання складніших завдань. Потім діти розділились на групи і почались цікаві, захопливі естафети на розвиток швидкості, спритності  - ловіння (діти використовували руки для того щоб зупинити м'яч, що летить, котиться, стрибає), передавання м'яча, обведення його по смузі перешкод, початковий гольф, боулінг з трьома кеглями, дартс. Діти стрибали на місці і ходили по уявним сходам з метою розвитку рівноваги, яка допомагає ходити їм по сходах, нерівних поверхнях.

         Під час змагань діти показали, як уміють достойно долати труднощі, проявили згуртованість, самостійність. Змагання пройшли у веселій, ігровій, спортивній атмосфері, наші спортсмени старанно виконували кожне завдання, продемонструвавши спортивну майстерність та справжню волю до перемоги.

          Так як олімпіада була не звична, переможених не було. Кожний став переможцем для себе самого,  зміг перевірити свої спортивні навички та весело провести час.

Наприкінці олімпіади організатори  пригостили учасників заходу солодощами.

      Дякуємо громадській спортивній організації Спеціальна Олімпіада України за цікавий, емоційний та корисний захід для наших вихованців та підопічних!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень