c
A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський дитячий будинок-інтернат

Великі права маленької людини

Дата: 30.11.2023 16:04
Кількість переглядів: 28

 

 

         Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Цей день не є святома покликаний привернути увагу до проблем таких людейзахисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Це нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. А особливо, якщо це діти!

      Хто ж така дитина з інвалідністю? Це дитина зі стійким розладом функцій організму, спричиненим захворюванням, травмою або вродженими вадами розумового чи фізичного розвитку, що зумовлюють обмеження її нормальної життєдіяльності та необхідність додаткової соціальної допомоги та захисту. Вони  не можуть повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Основні нормативні документи, які регулюють соціальний захист дітей з інвалідністю є:

  • Конвенція ООН про права дитини
  • Конвенція про права осіб з інвалідністю 
  • Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»,
  • Закон України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю»
  • Закон України «Про охорону дитинства».

        Відповідно до даних документів діти з інвалідністю мають право на безоплатне матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення, а також забезпечення медикаментами, технічними й іншими засобами індивідуальної корекції відповідно до законодавства.

         У Знам’янському дитячому будинку-інтернаті ІІ-ІІІ-ІV профілю надаються певні соціальні послуги вихованцям та підпічним: створення умов для проживання, забезпечення харчуванням, твердим, м'яким інвентарем, допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування), допомога в оформленні документів, допомога в отриманні реєстрації місця проживання, контроль за постановкою на квартирний облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, спостереження за станом здоров'я, надання реабілітаційних та медичних послуг; забезпечення технічними засобами реабілітації тощо. Працівниками нашого закладу робиться все можливе, щоб дітей відчували себе захищеними. Адже саме ставлення до даної категорії визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

          Тож, якщо у вас виникло бажання допомогти особливим дітям, ми з радістю її приймемо. Будь-яка Ваша допомога буде дуже важливою і корисною для нас!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень